Rodinný dům v sadu

rekonstrukce a přístavba
Investor: manželé Švecovi, Litomyšl
Autoři: Eva Vopatková, Zdeněk Ent, Petr Benák
Fáze: studie 2011

GPS: 49.8635,16.3236

Záměrem investora je zrekonstruovat a rozšířit rodinný dům, kde strávil dětství, v přízemí chce pro sebe vybudovat komfortní bezbariérové bydlení a patro se rozhodl ponechat pro příležitostné návštěvy svých odrostlých dětí.

Stávající dům snížíme a prostorově zmenšíme, vznikne krychle, kterou v úrovni terénu doplníme
novým zádveřím, obývákem, garáží a přístřeškem pro auta. Nová přízemní přístavba bude mít obklad z hrubě štípaných tmavošedých cihelných pásků, které budou kontrastovat s hladkou a světlou omítkou původního domu.

Část obýváku, která vybíhá do švestkového sadu má posuvné skleněné stěny, které v létě umožní interier propojit s dřevěnou venkovní terasou, součástí interieru se tak vlastně stanou stromy i bazén, který je do dřevěné paluby začleněn.

Bookmark and Share