Rodinný dům s vířivkou

novostavba
Investor: manželé Huškovi
Autoři: Zdeněk Ent, Petr Benák
Fáze: studie 2011

GPS: 50.1728,15.8467

Investor koupil dvě stavební parcely a sloučil je do jedné, vznikl tím pozemek ve tvaru T, který byl pro konkrétní zadání nevýhodný. Abychom eliminovali tvarové nevýhody pozemku, umístili jsme na jeho severní okraj dům s půdorysem ve tvaru U, což nám umožnilo využít hluchá místa a zároveň stavbou vymezit pohledově krytý pobytový dvůr, který je obrácen k jihu a navazuje na hladkou obdélníkovou zahradu.

Dům má kombinovanou konstrukci, dobrou izolaci a nízkoenergetická koncepce je tu podpořena půdorysným zónováním.

Speciálním přáním klienta bylo vytvořit na střeše domu relaxační terasu se saunou a vířivkou, ze které bude mít výhled na les a vodní plochu nedalekého rybníka.

Bookmark and Share