RD Mačát v Ústí nad Orlicí

rekonstrukce
Investor: manželé Mačátovi, Ústí nad Orlicí
Autoři: Zdeněk Ent, Petr Benák
Fáze: studie 11/2011

GPS: 49.9700, 16.3933

Majitel se chystá rekonstruovat svůj rodinný dům a rád by stavbě přidal novou kvalitu, aby mu přinášela větší radost. Nejdůležitějším zásahem v tomto smyslu je rozšíření obýváku a jeho prolomení rohovým oknem na jihozápad do parku a přidání balkonu ve tvaru podélného mola, které obytný prostor prodlužuje až na samý okraj pozemku ke korunám vzrostlých kaštanů. Investor si přeje, aby dům měl strohý moderní výraz a chtěl použít dřevo, předzvětralý titanzinek a světlý dřevěný obklad. V přízemí, směrem do ulice, je umístěna provozovna psího salonu, proto jsme se rozhodli hmotu nového vikýře protáhnout až na chodník a použít ji jako upoutávku domu.

Bookmark and Share