Malá scéna v Ústí nad Orlicí

rekonstrukce
Investor: město Ústí nad Orlicí
Autoři: Zdeněk Ent, Petr Benák
Fáze: realizace 2008

GPS: 49.9725, 16.3942

Původní budovu, neorganickou srostlici časem poslepovaných prostorů, bylo třeba redefinovat, zpřehlednit a vybavit potřebnými prostorami.
Díky posunutí hlavního schodiště jsme mohli vytvořit půdorysné schéma, které umožnilo vložit do nevyužitých prostor novou výškovou úroveň a zvětšit tak kapacitu stavby. Vedle logičtějšího provozu jsme získali 2 nové šatny herců, kavárnu, sálek pro výstavy a zkušebnu, před budovou vznikla dubová paluba vybavená trámovým systémem, který umožní scénické performance nebo umístění dočasných poutačů, či zastínění stolků letní kavárny.

Hlavní sál má variabilní hlediště s možností uspořádat praktikábly do klasického kukátka, kinokavárny, přehlídkového mola nebo prázdného tanečního sálu s rovnou podlahou. Židle a stoly v kavárně nejsou součástí návrhu.
Stavba je populární a začala znovu žít svým životem malého kulturního centra.

publikace:
festivalové noviny "Mladá na malý" 24. 6. 2010 (PDF)

http://www.msuo.cz/

Bookmark and Share